Nyitóoldal | Profi NB | Magyar Kupa | Nemzetközi | Érdekességek

Hírek

A híreket összeollózza : BENJI

07.07. - 1 játékos van eddig



Szabó Tibor

Bém Gábor fizetését harmadára csökkentették

Technikai vezetô nélkül a DFC

Nincs irigylésre méltó helyzetben Temesvári Miklós. A Diósgyôri FC vezetôedzôje még nem tudja, milyen keretre számíthat a következô idényben. Igaz, ezekben a napokban tisztulhat a kép, hiszen a labdarúgók a hétfô éjszakába nyúló egyeztetô tárgyalást követôen szerdáig kaptak haladékot a vezetôktôl arra, hogy gondolkodjanak a klub ajánlatán. A szakvezetô pillanatnyilag csak Szabó Tiborra számíthat, ugyanis a játékost még egy évig érvényes szerzôdés köti a DFC-hez.

A hétfô esti tárgyalássorozat tartogatott néhány meglepetést. Kezdôdött azzal, hogy Bém Gábor nem fogadta el a klub ajánlatát, így jelenleg nincs technikai vezetôje a DFC-nek.

- Nem tehettem másként - mesélte Bém Gábor. - Aki ismer, az tudja, hogy a Diósgyôrért mindenre képes vagyok, s ezt az utóbbi években talán bizonyítottam is. Ezek után enyhén szólva furcsa, hogy az eddigi fizetésem harmadát ajánlották. Fájó szívvel távozom, de a kínált feltételek mellett ezt a munkát képtelenség vállalni.

Molnár Zsolt, a DFC Kft. ügyvezetô igazgatója egyszerûbben látja a helyzetet.

- Bém Gábornak lejárt a szerzôdése - mondta a DFC Kft. ügyvezetô igazgatója. - A klub költségvetésének ismeretében új feltételeket kínáltunk neki, amit nem fogadott el. Keressük a feladat ellátására legalkalmasabb személyt, reményeim szerint szerdán megoldás születhet ebben a kérdésben.

A játékoskerettel kapcsolatban az ügyvezetô igazgató elmondta, hogy Dávid Gábor biztosan távozik, a hírek szerint egy élvonalbeli csapattól kapott ajánlatot. Lipták Lászlónak igen elônyös feltételekkel kínáltak szerzôdést, de a labdarúgó igényei miatt egyelôre patthelyzet alakult ki. Ugyanez vonatkozik Turóczi Mihályra és Kákóczki Istvánra is. Nagy Zoltánnal, Domokos Bélával és Lója Tamással szóban megegyeztek, már csak az aláírás hiányzik a szerzôdésrôl. Ugyancsak megállapodtak egy kapussal, Vladimir Csiriccsel is. Kovács Tibor és Kiser László válogatott szintû ajánlatot kapott a DFC-tôl. A védôvel közel vannak a megállapodáshoz, de Kovács még nem döntött, hiszen Szegedrôl is keresték. Kisernek is van lehetôsége arra, hogy az élvonalban egy másik csapathoz szerzôdjön, ô csütörtökig kapott haladékot a döntésre. Hétfôn csatlakozott a kerethez Ternován Ferenc és Relu Buliga, szerdán tôlük is választ várnak a vezetôk. Téger István keddre jelezte érkezését, a védô várhatóan magával hozza a szatmárnémeti klub árajánlatát is, ugyanis szeretnénk megvásárolni a középpályást.

Molnár Zsolt szerint a keret megüresedô helyeit környékbeli fiatalokkal szeretnék feltölteni. Ennek az elképzelésnek a jegyében szerdától Diósgyôrött készül a kazincbarcikai Szôke Zoltán, Harnócz Róbert és Deák János. A három labdarúgót a héten tesztelik, sorsukról a szakvezetôk javaslata alapján döntenek majd.

Temesvári Miklós szerint a három szudáni labdarúgó még mindig Kairóban tartózkodik, s magyar vízumra vár, talán pénteken csatlakozhatnak a többiekhez. A DFC szombaton játssza elsô elôkészületi mérkôzését, amelyen délelôtt tíz órától a Borsod Volán együttesét látja vendégül.

07.06. - Szerzôdések

Újabb forduló a szerzôdések ügyében

A játékosok nem fogadják el a tervezetet

A DFC irányítói pénteken adták a játékosoknak a tervezetet, azzal a kikötéssel, hogy hétfôn estig mindenkitôl választ várnak.

- A tervezetet jelentôs mértékben módosítani kell - fogalamazta meg saját és társai véleményét Kiser László csapatkapitány. - Túl rég óta ígérgetik már, hogy kifizetik a tartozást, s ez egyáltalán nem nyugtat meg minket. Ha nem módosítják a szerzôdést, akkor szerintem nagyon sok labdarúgó távozik. Nem titok, hogy engem is megkeresett egy klub, ám még gondolkodom.

A vezetôség hétfôn késô este vitatta meg a játékosokkal az ajánlatot. Mindenesetre az jelentôs megszorításokat sejtet, hogy a DFC a következô idényt 120 millió forintos költségvetéssel tervezi - igaz, ebbôl még csak a városi önkormányzat által játékosvásárlásra átutalt hitel, 20 millió forint áll rendelkezésre.

Hétfôn Temesvári Miklós vezetôedzô, Dzurják József pályaedzô és Bém Gábor technikai vezetô Hatvanban járt.

- Megnéztük, hogy milyen körülmények között dolgozhatnánk, ha ide jönnénk edzôtáborozni - mondta Bém Gábor. - Abban maradtunk a helyiekkel, hogy szerdáig végleges választ adunk. A táborozás költsége másfél-két millió forint, errôl tájékoztatjuk Molnár Zsolt ügyvezetô-igazgatót és aztán döntünk. Külföldi táborozásra nincs módunk, de azt sem lehet kizárni, hogy végig otthon készülünk.

A Diósgyôrött próbajátékon lévôk közül Czetti Balázs és Csenteri Csongor után hétfôn ifjú Bicskei Bertalan is távozott, mert Ausztriába utazott próbajátékra.

06.24. - Átalakul a csapat

A csapatkapitány elsôként kötött szerzôdést

Diósgyôrött új csapat épül

Molnár Zsolt, a Diósgyôri FC Kft. ügyvezetô igazgatója szerint a következô bajnokságot alaposan átalakított játékoskerettel kezdi el a csapat.

Az év elején távozott Diósgyôrbôl Julius Nota, Kuttor Attila, Babos Ádám és Kulcsár Sándor. A szezon végén lejárt a kölcsönadási szerzôdése Egressy Gábornak, Szabados Attilának, Nagy Zoltánnak, Téger Istvánnak és Mico Szmiljanicsnak. A diósgyôriek úgy tudják, hogy Egressy nagy valószínûséggel osztrák együttesben folytatja a pályafutását, és Szmiljanics is külföldre tart. Nagy Zoltánt a DFC szeretné végleg megvásárolni a DVSC-tôl, a klub már fel is vette a kapcsolatot a debreceniekkel, akik négy és fél millió forintot kérnek a kapusért. A Diósgyôr ,,vevô" Tégerre is, ám Szatmárnémetibôl egyelôre még nem jelezték, mennyibe kerül a védô. Farkas János, Földvári Tibor, Varga Endre és Takács György minden bizonnyal távozik Diósgyôrbôl, de a klub szeretné Rácz Róbertet is eladni. A vezetôk tárgyalnak a jugoszláv Vladimir Csiriccsel, akinek szimpatikus a klub ajánlata.

A gazdasági társaság vezetôi egyébként minden labdarúgónak átadták a következô évre szóló szerzôdéstervezetet. Elsôként a csapatkapitány Kiser László mondott igent, ô tehát a következô idényben is Diósgyôrött játszik.

- A nálunk maradó futballistákkal a korábbiakhoz hasonló feltételekkel kötünk szerzôdést - mondta Molnár Zsolt. - A prémium hazai viszonylatban magasnak mondható, igaz, sokkal inkább teljesítményfüggô, mint eddig volt. Diósgyôrött tehát a következendô évben jól kereshetnek a labdarúgók, de kizárólag akkor, ha eredményesen futballoznak.

Az ügyvezetô igazgató elmondta: mintegy harminc név szerepel azon a listán, amelybôl ,,szemezget" a szakvezetôség, ám - például -Rósa Dénes, Füzi Krisztián, Polonkai Attila szerzôdtetése attól függ, hogy a klubjuk reális árat kér-e értük.

A DFC július 5-én kezdi el a felkészülést, s akkorra már Miskolcon lesz az a három szudáni játékos is, akinek a szerzôdtetését Temesvári Miklós ajánlotta. Szinte biztosra vehetô, hogy Diósgyôrött a szakmai munkát továbbra is a Temesvári-Dzurják edzôduó irányítja.

05.18. - A Nota-ügyrôl

Emlékezetkieséssel vádolják a Dunaferr vezetôjét

Durvul a Nota-ügy


Az igazolási- és átigazolási bizottság március 25-ei határozatában kötelezte a Dunaferrt, hogy 17.3 millió forint + áfa összeget fizessen a Diósgyôri FC-nek. A vevô vitatta az összeg nagyságát, fellebbezett, ám a fellebbviteli bizottság április 23-án másodfokon is a diósgyôrieknek adott igazat, azaz: helybenhagyta az elsôfokú határozatot.

A dunaújvárosiak a megadott határidôig, május 5-éig sem fizettek, ezért a DFC keresetet adott be, amelyet a fegyelmi bizottság elfogadott. A határozat értelmében: ha a dunaújvárosiak nem egyenlítik ki a számlát, mérkôzésenként három pontot vonnak le tôlük.Solymos Ernô, a dunaújvárosiak szakosztályelnöke a döntést követô nyilatkozatában elmondta, hogy a Dunaferr nem hajlandó fizetni, és jogorvoslattal él.

- Annak idején, amikor szerepet vállaltam a kazincbarcikai labdarúgásban, nem gondoltam arra, hogy röpke néhány év elteltével teljesen kiábrándulok a magyar futballból -mondta keserûen Kiss László, a putnoki székhelyû Gömörmag Kft. ügyvezetôje, aki kulcsfigura a Nota-ügyben, hiszen a kapus (és még néhány diósgyôri labdarúgó) játékjogával az ô cége rendelkezett. - Igaz, a barcikai utánpótlással nem is volt semmi gond, ám amikor Diósgyôrbe csábítottak, a helyzet kezdett rendkívül gyanússá válni. Kölcsönt kértek tôlem, és most már teljesen világos a számomra, hogy a pénzemért választottak be a DFC vezetôségébe.

- Mi köze ennek a Nota-ügyhöz?

- Az, hogy Solymos Ernô folyamatosan azt nyilatkozza: ötmillió forintot utalt át a Gömörmag Kft-nek Julius Nota játékjogáért. Solymos úrnak alighanem emlékezetkiesése van, a cégem számlájára ugyanis eddig egyetlen fillér sem érkezett Dunaújvárosból. Tudomásom szerint a Dunaferr valóban átutalt hatmillió forintot a DFC-nek, ám rendkívül zavar, hogy Solymos úr folyamatosan a rossz híremet kelti. Kezdem azt hinni, hogy a magyar labdarúgásban jószerével nagyítóval kell keresni a megbízható és szavahihetô, hiteles embereket.

- Mit tesz ezután?

- Kivárom, hogy milyen eredménnyel végzôdik a két klub közötti vita. Úgy érzem, aki a piacon vásárol valamit, annak fizetnie kell az áruért. Meglehetôsen furcsa lenne, ha a vásárló szabná meg az árat. Ilyenrôl még nem hallottam, de a jelek arra utalnak, hogy a magyar futballban ez is elôfordulhat...

Bém Gábor, a diósgyôriek technikai igazgatója sem tapsolt örömében, amikor meghallotta Solymos Ernô nevét.

- Az megfelel a valóságnak, hogy a dunaújvárosiak hatmillió forintot átutaltak a számlánkra - mondta Bém Gábor. - Szerintem azonban kizárólag az idôhúzás szándéka vezérli ôket, amikor újabb és újabb kifogásokat keresnek. Pályafutásom során sok sportvezetôvel találkoztam, volt, akivel akadt vitám is, de Solymos Ernô túltesz szinte mindegyiken. A fegyelmi tárgyaláson alaposan ,,kiosztotta" a bizottság tagjait, és szinte át akarta alakítani a szabálykönyvet. Szerintem szereptévesztésben van, a fizetést ugyanis semmiképpen sem kerülheti el a Dunaferr.



Solymos Ernô állítja: félreértés állhat a konfliktus hátterében

- Mi sohasem állítottuk, hogy a Gömörmag Kft.-nek fizettünk - mondta a Dunaferr szakosztályelnöke. - Kiss László igazolta, hogy az ô cége rendelkezik Nota játékjogával, ezért vele állapodtunk meg abban, hogy azt tôle megvásároljuk ötmillió forintért. A pénzt a Diósgyôrnek utaltuk át, ezért nincs a pénz a Gömörmag számláján. Az árat nem a vásárló szabta meg: az eladóval, azaz Kiss Lászlóval egyeztünk meg az összegben. Az ügyben feljelentést tettünk, csalás alapos gyanúja miatt...

05.13. - Tornyi nem hallgat tovább

Tornyi Barnabás: "Nem hallgathatok tovább"

A Diósgyôrnek fizetnie kell

Mint ismert: a szakvezetô beperelte a DFC-t, mivel az egyesület nem fizette ki a járandóságait, aztán a miskolci városi munkaügyi bíróság május 5-én elsô fokon Tornyinak adott igazat, és kötelezte a Diósgyôrt, hogy az edzônek fizesse ki a neki járó összeget, ami ajárulékokkal együtt 48 millió forint.

A Nemzeti Sport keddi számában ,,Az igazság pillanata" címmel jelent meg írás (amelyben Molnár Zsolt , a Diósgyôri FC Kft. ügyvezetô igazgatója reagált az ítéletre), amely után Tornyi Barnabás szót kért.

- Az igazság pillanata cím nekem is nagyon tetszik, a többi viszont már kevésbé - mondta Tornyi Barnabás. - A diósgyôri vezetôség nagyon épít a csúsztatásokra, és arra, hogy én eddig betartottam a magamnak tett fogadalmamat, azaz hogy nem kommentálom az eseményeket. Ám most nem hallgathatok tovább. A valóság elferdítése, az egyoldalú tájékoztatás mellett azonban nem tudok szó nélkül elmenni. Nem felejtettem el, hogy tavaly decemberben, távollétemet kihasználva többször is megpróbáltak a sárba tiporni.

Tornyi Barnabás szerint a bíróság által megítélt pénz nagy része nem a neki járó juttatás, hanem a DFC különbözô kötelezettségeit is tartalmazza. Az összeg, amelyet Tornyi kaphat, ennek körülbelül a fele lesz. Egyelôre azonban az edzô sem tudott pontos számokkal szolgálni, ugyanis írásban még nem kapta meg a bírósági végzést.

-Molnár Zsolt úgy nyilatkozott, hogy a szerzôdés korántsem az edzô felelôssége, és örülök ennek a kijelentésének - folytatta Tornyi Barnabás. - Annak viszont egyáltalán nem örülök, hogy úgy akarják beállítani a helyzetet, mintha ez az egész nem is a DFC Kft. felelôssége lenne. Nekem az elôzô bajnokságból még nem fizették ki a célprémiumot, és egyéb költségeket, több alkalommal nem kaptam alapfizetést, és ezek miatt is ekkora a mostani összeg. És azért is ilyen magas, mert a szerzôdésem tartalmazza: ha az a munkáltató hibájából szûnik meg, akkor a munkavállaló részére mekkora összeget kell kifizetnie. A szerzôdésemben külön szerepel egy rész, amely arról szól, hogy mekkora összegû erkölcsi kártérítés jár nekem, illetve benne foglaltatik hogy a felmondástól a szerzôdés lejártáig az alapfizetésemet és szerzôdés szerint járó egyéb juttatásokat háromszoros szorzóval kell kifizetni. Ez a rendkívüli felmondás anyagi következménye és nem a szerzôdés szerint járó összeg, Ez a szankció jellegû része a kontraktusnak, volt olyan pont, amely szerint én is köteles vagyok fizetni a DFC káeftének, ha én hibámból bontják fel a szerzôdést, vagy a csapat rosszul szerepel. Egyébként minden egyes ki nem fizetett összeg után húsz százalék késedelmi kamat is jár. A DFC káefté tulajdonosai és az ügyvezetôje pontosan ismerte ezeket a pontokat....

Újra és újra felmerülnek tehát a következô kérdések: kinek a felelôssége ennek a szerzôdésnek a megkötése; honnan, mibôl akarták kifizetni a DFC Kft. tulajdonosai a vállalt összeget; ha a tulajdonosk tudtak arról, hogy milyen kötelezettséggel járhat a szerzôdés ilyen módon történô felbontása, akkor miért tették meg ezt?

A kérdések többségére Tornyi Barnabás is keresi a választ.

- A káefté jogi képviselôje a bíróságon is azt mondta, hogy az elôzô diósgyôri egyesület milyen felelôtlen szerzôdést kötött. Holott a kontraktusról az öt tulajdonossal és a jogászokkal száztíz percen át vitáztunk.Csak én engedtem az álláspontomból, ôk nem, és mindenben ôk diktáltak. Azzal érveltek, hogy tulajdonosi szemlélet van a klubban, teljesítményhez kötött a szerzôdésem, és csak akkor kapok nagy pénzt, ha eredményes a csapat, és az elsô négy között végez. Miért baj az, ha én ezt elôre aláírtam, és utána az irányításommal a harmadik helyre került a csapat? Úgy látszik, hogy a Diósgyôrnek ebben a szerencsés szériájában véletlenül éppen én voltam az edzô... Januárban elvileg vállaltam volna azt is, hogy negyven százalékkal kevesebb pénzt kapjak, csak azt kértem: maradjon együtt a csapat, és biztosítsák a feltételeket Január elején az ügyvédemmel felkerestük Molnár Zsoltot az egri lakásán, és szinte könyörögve mondtam el neki ugyanezt. Molnár akkor azt mondta, hogy ô is ezt az álláspontot képviseli majd az egyeztetô tárgyalásokon. Ehelyett , az én negyven százalékkal kevesebb bérem helyett öt edzôt fizetnek most, ebbôl hármat munka nélkül. Soha, sehol nem mondtam még el ezeket, de a csúsztatás egyszerûen olyan szintû, hogy most már meg kellett szólalnom. Elsôsorban azért, mert a tulajdonosok hibájából alakult ki ez a helyzet, és szankcionálta a bíróság a káeftét jóval nagyobb összeg megfizetésére, mint amenyit a szerzôdésem tartalmaz.

05.12. - A DFC jövôjérôl

Sztárallûrök nélküli futballistákra vágynak

Az igazság pillanata...

A Miskolci Városi Munkaügyi Bíróság 1999. május 5-én tárgyalta a Tornyi Barnabás kontra Diósgyôri FC ügyet. Mint tudott: az edzô beperelte a klubot, mert nem fizette ki a járandóságait. A bíróság elsô fokon Tornyinak adott igazat és kötelezte a Diósgyôrt, hogy fizessen ki az edzônek 48 millió forintot és annak járulékait. Ha ez megtörténik, akkor a hírek szerint a mûködôképesség határán egyensúlyozó DFC akár be is csukhatja a boltot...

- A május ötödikei ítélethirdetés az igazság pillanata volt, hiszen feketén-fehéren kiderült, valójában milyen keresetet kínáltak, illetve milyen keresete volt a DFC korábbi szakvezetôjének - nyilatkozta Molnár Zsolt, a Diósgyôri FC Kft. ügyvezetô igazgatója. - Hozzáteszem, hogy egy ilyen szerzôdés korántsem az edzô felelôssége! A megállapodást két fél írja alá, ketten vállalnak kötelezettségeket. Egyelôre annyit tehettem, hogy a bírósági döntésrôl szóban tájékoztattam a gazdasági társaság tulajdonosait. Mindezt hamarosan írásban is megteszem, ugyanis mérlegelfogadó-taggyûlés elôtt állunk, amelyre csak akkor kerülhet sor, ha kézhez kapjuk az ítéletet. Tizenöt napon belül a megyei munkaügyi bírósághoz fellebezést nyújtunk be, elképzelhetô, hogy az ügy eljut a Legfelsôbb Bíróságig, ám akkor a negyvennyolcmillió forint - jelen állás szerint - csak több és több lehet, hiszen a késedelmi kamat alaposan megnöveli az összeget.

Diósgyôrött egyébként mostanában lényegesen többet foglalkoznak a jövôvel, mint a volt edzô által benyújtott bírósági keresettel, s várható következményeivel...

- A jövô héten már eldôlhet, hogy kikkel képzeljük el a jövôt - folytatta Molnár Zsolt. - Biztos, hogy a jelenlegi fizetéseket, prémiumokat drasztikusan csökkenteni kell. A szigorítás szerintem valamennyi magyar klubnál kötelezô lesz, hiszen a kényszer mindenkit szorít. Tudjuk, hogy a játékosmozgás megkezdôdött, jónéhány kiszemeltünk van, megnyugató, hogy sokan jelentkeznek nálunk, mondván, Diósgyôrött szeretnének futballozni. Olyan labdarúgókra vágyunk, akik fiatalok, tehetségesek, nincsenek sztárallûrjeik, és bizonyítani akarnak. Nem kizárt, hogy a kölcsönben nálunk lévô labdarúgók közül többen távoznak a nyáron, elôfordulhat, hogy az MTK Hungáriához tartozó Egressy Gábor, valamint a DFC kötelékhez tartozó Mico Szmiljanics az ôsszel már külföldön játszik...

Molnár Zsolt beszélt arról is, hogy a jövôben a gazdálkodást is más alapokra kell helyezni, ha véget akarnak vetni a túlzott költekezésnek.

Diósgyôrött egyébként napokon belül leülnek tárgyalni az edzôvel, Temesvári Miklóssal, akit szerzôdése a szezon végéig köt a csapathoz. A vezetôség a szakemberrel közösen értékeli az eddigi tapasztalatokat, könnyen elképzelhetô, hogy utána megállapodnak a folytatásról is. Így aztán, amíg Temesvárival nem tárgyaltak, senkit sem keresnek meg...

04.15. - Temesvári Miklós

Temesvári Miklós az öltözôben is bemutatkozott
Véleménycsere - tekintélyvesztés nélkül

Temesvári Miklós, a Diósgyôr új szakvezetôje csütörtökön délelôtt - miután mintegy hetven percig beszélgetett a játékosokkal az öltözôben - megtartotta elsô edzését. A bemelegítô futás tempóját Dzurják József szabta meg, a pályaedzô maga is melegítôben rótta a köröket. A tréningre szokás szerint jó néhány szurkoló is kilátogatott, és mi másról beszélgethettek volna, mint a klubvezetôség szerdai döntésérôl. A drukkerek véleménye röviden summázható: az edzôváltás idôszerû és elkerülhetetlen volt. A szurkolók szerint Szapor Gábor ,,túlságosan rendes" volt a labdarúgókhoz, és kissé elengedte a gyeplôt.

Temesvári Miklóstól tehát elôször azt kérdeztük: hogyan fogadták a játékosok az öltözôben?

- Semmi különleges nem történt - mondta a vezetôedzô. - Remélem, megtaláljuk a közös hangot, és szót értünk egymással.

- Elôfordult-e már pályafutása során, hogy a mostanihoz hasonló tûzoltómunkát vállalt?

- Nem, ez az elsô ilyen eset. Szezon közben egyébként sokkal nehezebb átvenni egy csapatot, hiszen az edzô ilyen esetben nem csak a saját elképzelése, ízlése alapján alakítja ki a gárdát. Ugyanakkor teljesen felesleges azon meditálni: mi lenne a jó. Vállalkoztam egy feladatra, amit szeretnék a legjobb tudásom szerint elvégezni. Szerintem nem kell túl sok idô az ismerkedéshez, rendelkezem akkora tapasztalattal, hogy ez a folyamat felgyorsuljon.

- A csütörtöki edzés meglehetôsen lazának tûnt. Miért döntött a könnyed átmozgatás mellett?

- A szerdai, egerszalóki hírverô meccsen jó néhány labdarúgó izomfáradtságra panaszkodott, éppen ezért nem is értem igazán, mi szükség volt a keddi és a szerdai találkozóra, de a múlttal inkább nem foglalkoznék. Sokkal jobban aggaszt, hogy hat-nyolc játékos panaszkodik kisebb-nagyobb sérülésre: Kiser a combját borogatta, Egressy sem fitt, Rácz ugyancsak hiányzott a gyakorlásról, Szabó Tibor pedig húzódással bajlódik..

- Hétfôn a Zalaegerszeg ellen játszik bajnoki meccset a Diósgyôr. Milyen érzésekkel várja a visszatérést?

- Bennem minden találkozó elôtt óriási a feszültség. A bemutatkozás roppant fontos, de a második mérkôzés legalább annyira az. Az edzônek és a csapatának valamennyi fellépés felelôsséget jelent. A szerdai értekezleten azt hangsúlyoztam: senkitôl sem kérek Maradona-szintû játékot, csak olyant, amilyent a képességei alapján joggal várhatok el. Azt viszont maximálisan megkövetelem, mert lélektelenül és felelôtlenül egyetlen futballista sem játszhat. Nálam egyébként gyakorlat, hogy a labdarúgóimat rendszerint bevonom a taktikai elképzelés kialakításába, ettôl ugyanis szerintem jottányit sem veszít az edzô a tekintélyébôl.

04.14. - Intertotó Kupa

Öt magyar pályázó az UEFA-Intertotó-kupára

Az európai szövetséghez június elsejéig kell eljuttatni a nevezést, a szereplés feltétele: a magyar csapatnak a bajnokságban legjobb nyolc között kell végeznie. Június elseje után még két forduló lesz a PNB-ben, ezért az MLSZ elnöksége úgy döntött, az a csapat szerepelhet az Intertotó-kupában, amelyik a megadott időpontban a legjobb helyen áll az UEFA-kupa-részvételre már nem esélyes együttesek közül.

Az ötfordulós mérkőzéssorozat sorsolását csütörtökön a svájci Nyonban tartják meg. Magyarország az 1992 óta eltelt időszak kupaeredményei alapján a 25. helyen áll az UEFA rangsorában, így az Intertotó-kupában szereplő magyar csapatnak már az első fordulóban meccset kell játszania.

Az UEFA-Intertotó-kupa idei kiírásában 60 csapat vehet részt, közülük 40 már az első körben pályára lép. További 12 klub (egy-egy csapat a rangsor 12 legerősebb országából) a második, míg újabb 8 (egy-egy gárda a 8 legerősebb országból) csak a harmadik fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe. A sorozat három legjobbja bejut az UEFA-kupa 1999-2000-es sorozatának első körébe.

Az UEFA-Intertotó-kupa játéknapjai:

1. forduló: június 19-20. és június 26-27. (40 csapat)

2. forduló: július 3-4. és július 10-11. (32 csapat - 12 kiemelt és az 1. forduló 20 győztese)

3. forduló: július 17-18. és július 24. (24 csapat - 8 kiemelt és a 2. forduló 16 győztese)

4. forduló: július 28. és augusztus 4. (12 csapat - a 3. forduló 12 győztese)

5. forduló: augusztus 10. és augusztus 24. (6 csapat - a 4. forduló 6 győztese)

04.14. - Edzőváltás + büntetés

Amire sokan számítottak, megtörtént : a Diósgyőri FC szerződést bontott Szapor Gábor vezetőedzővel, és a PNB hátralévő 10 mérkőzésén Temesvári Miklós irányítja majd a csapatot - jelentette be Molnár Zsolt ügyvezető igazgató. A szerződésbontás közös megegyezéssel történt. A váltást az indokolta, hogy a klub vezetői úgy ítélték meg: az együttes tavaszi teljesítménye jelentősen elmaradt a várakozástól. A szerződések szerint Leskó Zoltán és Szapor Gábor bérét júniusig fizetni kell.
Az új edző miskolci születésű, 1990-ben volt utoljára edző Magyarországon, azóta külföldön dolgozott. Segítője a sokak által jól ismert Dzurják József lesz, aki egykor a DVTK játékosa volt.


A részletek



A régi (Szapor Gábor) és az új (Temesvári Miklós) edző

A hétfordulós vesszőfutás végeredménye: edzőváltás
Temesvári Miklós (újra) a diósgyőri kispadon
Szapor Gábor egyelőre kivonul a magyar labdarúgásból

Molnár Zsolt elmondta, hogy a tulajdonosok hétfőn áttekintették és elemezték az együttes tavaszi teljesítményét, kedden pedig meghallgatták Szapor Gábort. Ezt követően született meg a döntés, hogy váltani kell.

- Számunkra fontos volt, hogy Miskolchoz, a diósgyőri futballhoz kötődő szakembert találjunk - mondta az edzőváltással kapcsolatosan Molnár Zsolt. - Azért esett a választásunk Temesvári Miklósra, mert élete első negyven évét, a Miskolc-Debrecen-Nyíregyháza háromszögben töltötte le, szakmailag felkészült, és jó pedagógusnak tartjuk. A szakembert a bajnoki év végégig szerződtettük, segítője Dzurják József lesz, aki korábban, az akkor még másodosztályban szereplő Diósgyőrben kétszer szerzett gólkirályi címet.

Az ügyvezető igazgató közölte: Szapor Gáborral közös megegyezéssel bontottak szerződést, a korábbi pályaedző Leskó Zoltán pedig egyelőre szabadságra ment. Molnár Zsolt beszélt arról is, hogy - a klubvezetőség megítélése szerint - a játékosok a tavasszal korántsem tettek meg mindent az eredményes szereplés érdekében. A sikertelenségért tehát nem kizárólag Szapor Gábort terheli felelősség, a hétfordulós vesszőfutás egy folyamat végeredménye. A téli felkészülés során a játékosok döntő többsége - a csapat körüli helyzet miatt - folyamatosan más klubokkal tárgyalt, és ez elvonta a figyelmüket a munkáról, ám az eltelt időszak azt is igazolta, hogy a hazai futballisták mellé célszerű "korbácsos edzőt" szerződtetni. Az ügyvezető igazgató azt is hangsúlyozta: a DFC vezetői számára szimpatikus a debreceni (önkormányzati) példa, de egyelőre nem akartak hozzányúlni a játékosok szerződéséhez, igyekeznek betartani azokat. A nyártól viszont mindenképpen új alapokra kívánják helyezni a diósgyőri labdarúgást.

A sajtótájékoztatón természetesen Temesvári Miklós is nyilatkozott, és arra a kérdésre, hogy a szabályt erősítő kivételként vajon próféta lehet-e saját hazájában, a következőket válaszolta:

- Nem szoktam felelőtlenül ígérgetni, egyelőre csak munkát garantálhatok - mondta az utóbbi időben FIFA-instruktorként dolgozó, világjáró szakember. - A bajnokságból még tíz mérkőzés hátravan, és a soros találkozókon igyekszünk a lehető legjobban szerepelni. Ám hogy ez mire lesz elegendő, arra vonatkozóan felesleges lenne jósolgatni...

- Az elmúlt kilenc évben nem volt napi kapcsolata a magyar labdarúgással...

- Legutóbb kilencvenben Debrecenben ültem élvonalban szereplő csapat kispadján. Azóta a FIFA jószolgálati feladataiból vállaltam részt, többek között megfordultam a Maldív-szigeteken, Malajziában, jártam Szudánban és még jó néhány más országban. Korábban a megyei bajnokság szintjéig ismertem a mezőnyt, most az NB I-et sem látom át. Ám azt mondom: egyáltalán nem biztos, hogy ez nagy hátrányt jelent a számomra...

- Így viszont kínálja magát a kérdés: mi lesz az első teendője?

- A játékosoknak elmondtam, hogy a szezon sűrűjében vagyunk, így alapvető és gyökeres változtatásra sem idő, sem pedig mód sincs, ráadásul az állomány is adott. Legfőképpen azt szeretném, hogy változzon meg a labdarúgók hozzáállása, természtesen pozitív irányban. A diósgyőri vezetők tájékoztattak az egyesület helyzetéről így azt is tudom, hogy a keretben a télen nem volt túlságosan jelentős változás, az eredményességben viszont annál inkább. A táblázaton nincs óriási különbség a harmadik és a hetedik helyezett csapat között, tehát még minden megtörténhet. Ha nem üldöz majd balszerencse bennünket, ha nem "tör ránk" egy sérüléshullám, akkor megfelelhetünk a várakozásnak. Ilyen helyzetben, ilyen állásnál azt szokták mondani: matematikailag még bármi elképzelhető, azonban a futball nem számtan. Tíz találkozó van hátra, mi pedig igyekszünk a megszerezhető harminc pontból minél többet begyűjteni.

Diósgyőrött ebben a szezonban immár a harmadik edző látott munkához. Tornyi Barnabást a siker (17 találkozón 34 pont és 3. hely), Szapor Gábort a tavaszi kudarcsorozat (7 találkozón mindössze 4 pont, 7. hely, és búcsú a kupától) "állította fel" a kispadról.

Temesvári Miklós tíz mérkőzésre szerződött a Diósgyőri FC-hez.
Vajon mi vár rá?

Szapor Gábor meglepődött

Szapor Gáborral szerdán délelőtt közölte Molnár Zsolt, a DFC ügyvezető igazgatója az edzőváltás hírét. A szerződésbontást követően a leváltott tréner így foglalta össze véleményét:

- Váratlanul ért és meglepett a szerződésbontás - mondta Szapor Gábor. - A elmúlt néhány napban többször beszélgettem a klub irányítóival és szóba sem került a menesztésem. Feltételezem, hogy a döntés hirtelen elhatározás következménye. Tagadhatatlan, hogy az eredménycentrikus világban elmaradtunk a várakozástól, hiszen a hét tavaszi mérkőzésen mindössze négy döntetlenre futotta, háromszor kikaptunk, ráadásul elbúcsúztunk a Magyar Kupától is. Kicsit nehezen emésztem meg, hogy a magyar futballban mostanában nem a szakmai felkészültség, az emberi kvalitás a perdöntő, de ez ellen semmit nem tudok tenni, így kénytelen vagyok tudomásul venni a történteket. Jól éreztem magam Diósgyőrött, úgy gondolom, értelmes és tartalmas szakmai munkát végezhettem pályaedzőként, majd pedig első számú szakmai vezetőként. egyaránt. Edző vagyok, így a tanulás szempontjából talán jókor jött, hogy belekóstolhattam a vezetőedzők olykor könyörtelen világába. Szerettem volna kitölteni a szerződésemet, de most pihenek kicsit és bízom abban, hogy jut még számomra komoly feladat. Sajnálom, hogy a csapatnak az elkövetkezendő időszakban már nem segíthetek.



A DFC-UTE PNB-s bajnoki mérkőzésen történt rendbontások miatt az MLSZ 100.000. forintra büntette meg a DFC-t.

Edzőmeccs Tiszaújvárosban

A DFC stadionjában korántsem ideálisak a talajviszonyok, így a harmadik idei előkészületi találkozóra a diósgyőriek felcserélték a pályaválasztói jogot. Ez persze nem okozott áthidalhatatlan nehézséget, ugyanis mindössze bő félórás utazás várt Szapor Gábor vezetőedzőre és játékosaira. A DFC Tiszaújvárosba látogatott, ahol a körülményekhez képest kitűnő állapotban lévő pályán játszhatott. Ám ezúttal talán még a mérkőzésnél, a játéknál is fontosabbak voltak az előzmények. A találkozó előtt ugyanis Molnár Zsolt, a DFC Kft. ügyvezető igazgatója az öltözőben bejelentette a diósgyőri labdarúgóknak, hogy délután mindannyian felvehetik az elmaradt decemberi alapfizetésüket. A beszélgetés során felvetődött az a kérdés is, hogy a prémiumok kifizetéséra vajon mikor lesz lehetősége a klubnak? Molnár Zsolt annyit mondott, hogy mindenkivel tárgyal majd, s igyekszik reális, tartható határidőben megállapodni. Arra ugyanis nincs remény, hogy a felhalmozott tartozást azonnal és egy összegben kifizesse az egyesület.
A tiszaújvárosi öltöző folyosóján Szabó Tibor, a DFC középpályása az esetleges átigazolásáról beszélt: - Senkit nem hatalmaztam fel, hogy az átigazolásom ügyében tárgyaljon - jegyezte meg a középpályás. - Éppen ezért megdöbbenve olvastam, hogy a játékjogommal rendelkező vállalkozó két klubbal is egyezkedik. Tudomásom szerint jelenleg a Diósgyőri FC játékosa vagyok, tehát kizárólag a gazdasági társaság jogosult ilyen lépésre. Azt persze nem tudhatom, hogy ezek a tapogatózó tárgyalások milyen másik egyesület megbízásából folynak, hiszen engem eddig senki sem keresett meg. Továbbra is itt szeretnék futballozni, ehhez azonban az szükséges, hogy mielőbb megkezdődjön a tartozások kifizetése. Ha ugyanis azt látjuk, hogy a klub igyekszik eleget tenni elmaradt kötelezettségének, akkor nem kerül szóba az átigazolás. Ellenkező esetben azonban a legtöbben saját boldogulásukat helyezik előtérbe.
Kiser László, a csapat kapitánya ezúttal csak a pálya mellől kísérte figyelemmel társait. - A combizmom érzékeny egy kicsit - újságolta a középpályás. - A pálya állapota kitűnő, de fölösleges kockáztatni az újabb és súlyosabb sérülést. Talán majd csütörtökön, a hajdúszoboszlóiak ellen már játszhatok. Ami pedig az elkövetkező időszakot illeti: nem tartjuk szerencsésnek, hogy a fellebbviteli bizottság a másodfokú tárgyalást február 5-re tűzte ki. Nekünk ugyanis február 1-én Porecsbe kell utazni, ahol tizenkét napot töltünk edzőtáborban. Kíváncsian várjuk a döntést, de sok a kérdőjel. Amennyiben másodfokon is elmarasztalják a klubot, akkor a három MTK-s játékos, Egressy Gábor, Kuttor Attila és Babos Ádám például azonnal visszatérhet a Hungária körútra. Márpedig ebben az esetben nem lehet a csapat együtt tartásáról beszélni.

Tiszaújvárosi FC-Diósgyőri FC 3-2 (1-1) Tiszaújváros, 300 néző. V: Kiss S.
Tiszaújváros:
Sinescu (Molnár Z.) - Varga S., Cap, Farkas A., Loós - Horváth I. (Sipos), Závoda (Bocsi), Szirtesi (Szabó L.), Forgó (Kovács T.) - Ruskó (Mészáros), Kotula (Pap).
Diósgyőr: Rácz - Földvári (Lipták), Szmiljanics, Kuttor (Tósa), Kovács T. (Scholtz) - Túróczi (Babos), Téger (Dizmatsek), Szabó T. (Buliga), Kákóczki (Farkas J.) - Kulcsár (Lója), Szabados (Domokos).
G:
Farkas A., Závoda, Varga S., ill. Szabados, Babos

Játékosok decemberi alapfizetéseinek kifizetése

- A Tiszaújváros elleni edzőmérkőzést követően kifizetik a Diósgyőri FC játékosainak decemberi alapfizetését. Molnár Zsolt, a DFC Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, nincs remény arra, hogy a labdarúgók fizetését egy összegben kifizesse a klub. A Diósgyőri FC csapata a héten még két előkészületi mérkőzést játszik, majd február elsején, hétfőn Porecbe utazik, ahol 12 napos edzőtáborozáson vesz részt.

Lépésről lépésre

- A DFC júniusig egyesületként működött, majd - a módosított sporttörvény vonatkozó paragrafusainak szellemében - gazdasági társasággá alakult át.

- A DFC Kft.-nek, júliusi bejegyzésekor még öt tulajdonosa volt, két hónappal később azonban a tulajdonosok száma négyre csökkent.
Miskolc város közgyűlése december 3-án 14 millió forintos hitelt szavazott meg a DFC Kft-nek, ugyanakkor az önkormányzat (konszenzusos határozattal) arról döntött, hogy belép a magántársaságba és abban többségi tulajdont kíván szerezni.

- A miskolci közgyűlés december 14-én újabb fontos döntést hozott: elhatározta, hogy a Diósgyőri Acélművekkel közösen létrehozza a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Közhasznú Társaságot. Ezzel a lépéssel a város a diósgyőri stadion sorsát kívánta rendezni. Az önkormányzat és a DAM Rt. képviselői várhatóan a napokban írják alá a szerződést, ezzel elhárul a cégbírósági bejegyzés előli akadály.

- Január 5-én lemondott Tornyi Barnabás, a DFC profi labdarúgócsapatának szakmai igazgatója, másnap az MLSZ illetékes bizottsága megállapította, hogy a DFC Kft. megszegte a játékosokkal kötött szerződést, mert az abban foglaltak szerint nem fizette ki a nekik járó összeget.

- Január 8-án több ezer szurkoló a Városház téren szimpátiatüntetést rendezett a diósgyőri labdarúgásért. Petíciójukban többek között felszólították Rónai Kálmán ügyvezető igazgatót és Kövy Zoltán klubigazgatót, hogy azonnal mondjanak le tisztségükről, továbbá adják el a DFC Kft.-ben lévő üzletrészeiket. Beadványukat Alakszainé dr. Oláh Annamária vette át. Az alpolgármester kijelentette, hogy az önkormányzat elkötelezettje a diósgyőri futballéletnek, de csak a törvényesség talaján. Ennek szellemében hozták meg korábbi döntéseiket.

- A DFC Kft. január 11-én taggyűlést tart. A mai eseményen bejelenti lemondását Rónai Kálmán és Kövy Zoltán. Az ügyvezető igazgató és klubigazgató eladásra kínálja a társaságban levő üzletrészét. Miközben zajlik a vihar, az együttes tagjai a felkészülés gyötrelemeivel birkóznak. A játékosok csütörtökön felvették az elmaradt novemberi, pénteken pedig a decemberi alapfizetéseket, most már "csak" a prémiumokkal adós a klub. Az elmúlt héten is folyt a munka, azt azonban túlzás lenne állítani, hogy zavartalanul. Az együttes kerete a Hejőcsabai Cement SC csarnokában gyakorolt, délelőtt és délután is igénybe vette a létesítményt.

Csütörtök (január 14. ) óta Szapor Gábor irányítja a piros-fehérek szakmai munkáját.

1999.01.05. - :   Botrány

01.07.: Tornyi Barnabás perre készül
01.07.: Egy tanulságos cikk
01.06.: Tornyi Barnabás elköszönt Diósgyőrtől
01.05.: Kedden tárgyalnak Tornyi Barnabás sal

1998.12.07.:   A DFC a professzionális teremlabdarúgó-tornán ( Nemzeti Sport )

A Diósgyőri FC együttese első számú szakmai vezetője nélkül érkezik majd Nyíregyházára... No, nincs ok a riadalomra, az Avas-alján nem történt edzőcsere. Tornyi Barnabás - mint ismeretes - a Diósgyőr vezetőedzője, egyszersmind az olimpiai válogatott szakvezetője is. A szakember pedig ez utóbbi minőségében vasárnap Argentínába utazott, s az itthoninál lényegesen kedvezőbb körülmények között teszteli jelöltjeit.

Az élet persze nem állt meg Diósgyőrött: a "dirigensi pálca" a pályaedzők kezébe került.

Igen ám, de hogyan osztoznak azon?

- Nem verekszünk össze érte - mondta mosolyogva Leskó Zoltán. - A legcsekélyebb gond sem vetődhet fel. Mindent közösen intézünk Szapor Gábor kollégámmal, konzultálunk, egyeztetünk, aztán pedig döntünk.

Leskó Zoltán elmondta, kitűnő ötletnek tartja a teremtorna megrendezését. Amolyan idényvégi levezetésnek kifejezetten megfelel, igaz, ha a DFC bejut a BS-beli döntőbe, akkor a januári felkészülési program kicsit módosul. A diósgyőriek a múlt hetet végig teremben töltötték, a Hejőcsabai Cement SC csarnokában gyakoroltak naponta egyszer. A munkát zavarta, hogy az idény végére hirtelen megszaporodtak a sérültek: Babos, Kuttor, Kákóczki, Farkas, Turóczi, Volár, Szabados, Szmiljanics, Kiser, és Kulcsár nem teljesen egészséges.

- Ennek ellenére természetesen komolyan vesszük a tornát - tette hozzá Leskó Zoltán. - Jó lenne a budapesti döntőre kvalifikálni magunkat.

A gólkirályi címre is esélyes Kulcsár Sándor remek őszt produkált, kilenc gólt szerzett, ezúttal azonban szurkolhat társainak - ha egyáltalán elutazik Nyíregyházára:

- Nincs rendben a bal térdem - panaszkodott a csatár. - Kivizsgáltattam, mi lehet a baj, és az orvosok artroszkópiás műtétet javasoltak. A porcnak nincs baja, inkább izületi gondról lehet szó. Csütörtökön befekszem a diósgyőri kórházba, pénteken pedig megműtenek.

A csapatkapitány Kiser László úgy vélekedett: a műfű nem ismeretlen számukra. A horvátországi Porecsben és a debreceni Epona-lovasfaluban már játszottak ilyen talajon. Kiser azt sajnálja, hogy Miskolc nem rendez selejtezőt, mert szurkolóik fantasztikus hangulatot teremtettek volna.

Persze, azért a DFC csapata így sem lesz egyedül: legelszántabb drukkerei elkísérik Nyíregyházára.

A várható kezdőcsapat:

Nota - Téger, Farkas, Szabó T., Buzás, Egressy.

1998.12.03.:   Miskolc segített a DFC-nek ( Nemzeti Sport )

Napok óta kérdéses: hogyan alakul a Diósgyőri FC sorsa?

Mint arról már beszámoltunk: a gazdasági társaságot működtető tulajdonosok jelentős tartozást halmoztak fel a DFC játékosaival szemben, s a negyvenmillió forintos adósság kifizetésére szinte semmi remény nem volt. Éppen ezért megkülönböztetett figyelem kísérte Miskolc Város Önkormányzata képviselő testületi ülését, amelyre csütörtökön került sor. Nos, a közgyűlésen sürgősségi indítvánnyal került a napirendi pontok közé a klub sorsával foglalkozó javaslat, s a képviselők felelősségteljes szakmai vitát követően egyhangú döntést hoztak.

- Az önkormányzat február 28-ig kamatmentes hitelként tizennégymillió forintot ad a kft-nek, és a jelzett időpontot követően határozunk arról, hogy ez a támogatás törzsbetétté válik-e - tájékoztatott Juga György alpolgármester. -Ugyanakkor a kft. jelenlegi négy tagjától tíz-tízezer forint összegű, összesen negyvenezer forint értékű üzletrészvásárlást hajt végre. A társaság taggyűlésének gondoskodnia kell a szerződés olyan tartalmú módosításáról, hogy a negyvenezer forint értékű üzletrész ötvenegy százalékos szavazati jogot biztosítson az önkormányzat számára. A közgyűlés Molnár Zsoltot, a DFC Kft. ügyvezető igazgatójává jelölte, a harmincegy éves közgazdász megbízatása 2000. június 30-ig szól.

Juga György arra a felvetésre, hogy a kft-nek köztudottan nagyobb az adóssága, mint amit most gyorssegélyként ad az önkormányzat, leszögezte:

- A város sajátos konstrukcióban akar résztvenni a klub életében. Az önkormányzat nem képes, de nem is tekinti feladatának, hogy saját forrásaira alapozza a diósgyőri profi labdarúgást. Az új tulajdonos megjelenésével megszerezhető azoknak a szponzoroknak, befektetőknek, hirdetőknek a támogatása, akik korábban valamilyen ok miatt nem segítettek. A gazdasági társaság vezetőit felkértük, hogy január 31-ig dolgozzanak ki egy részletes válságkezelési programot.

Az egyesületet senki nem képviselte a közgyűlésen...

A döntés után megkerestük Rónai Kálmán ügyvezető igazgatót, aki röviden ennyit mondott:

- Korábban már felajánlottuk az önkormányzatnak a tulajdonrész megvásárlásának lehetőségét. Remélem, hogy a vállalkozóknak ez a megoldás szimpatikus lesz és felsorakoznak a klub mellett. A tizenhárom játékos beadványa igencsak szorongat bennünket, ennek az ügynek az orvoslásához azonban lényegesen több pénzre van szükség.

A gazdasági társaság taggyűlésének ugyan még jóvá kell hagynia az új ügyvezető igazgató jelölését, mindez azonban alighanem csak formaság. Molnár Zsolt másfél éve él Miskolcon, igazgat egy részvénytársaságot és egy szövetkezetnek is az elnöke.

- Egerben négy éven keresztül egyesületi elnökként dolgoztam - mondta Molnár Zsolt. - Azt tudom, hogy az érvényben lévő szerződések szerint a DFC-nek egy évben körülbelül háromszázmillió forintra lenne szükség a zavartalan működéshez, de csak halkan jegyzem meg, hogy például Vácott, valamint a Gázszernél lényegesen kevesebb pénzből gazdálkodnak. Ezért az sem kizárt, hogy felül kell vizsgálni a szerződéseket, de először konzultálni akarok egy jogásszal...

- Kapott egy esélyt a csapat - mondta Kiser László, a Diósgyőri FC csapatkapitánya. - Csütörtökön egyébként tizen aláírtunk egy nyilatkozatot, amelyben vállaltuk, hogy január 20-áig semmiképpen nem igazolunk el Diósgyőrből. A megállapodást Nota, Buzás és Volár nélkül írtuk alá, ennek az a magyarázata, hogy november 30-án mindhárom labdarúgónak lejárt a Diósgyőri FC-vel kötött szerződése.

Összesen 7 új játékos Diósgyőrben
1998.6.29. : Úgy néz ki, hogy végetértek az igazolások. Az újonnan érkezők névsora :

NévPosztHonnan
Szabados AttilatámadóMTK
Egressy GábortámadóMTK
Varga EndreközéppályásStadler FC
Szabó TiborközéppályásDVSC-Epona
Kuttor AttilaközéppályásMTK
Babos ÁdámvédőMTK
Micó SzmiljanicsvédőSpartak Subotica


Távozók és érkezők
1998.6.19. : Tovább folytatódnak a játékosmozgások a DFC-nél. A Tiszaújvárosi FC-be távozott Varga Sándor és Ruskó Zsolt. Új igazolások : Szabó Tibor a DVSC volt irányítója, Micó Szmiljanics jugoszláv söprögető, Novák János csatár, a Kerület FC-ből, ezenkívül még tárgyalásokat folytatnak Egressy Gáborral is.

Új igazolások a DFC-nél
1998.6.3. : A nyári igazolási időszak elindulásával a Diósgyőri FC vezetői sem tétlenkedtek. A piros-fehérekhez csábították Varga Endre irányítót a Stadler FC-től, valamint Babos Ádámot aki eddig védőfeladatot látott el Vácott, mint az MTK kölcsönjátékosa, és a jugoszláv támadót, Szabados Attilát az MTK-ból. Ezenkívül még próbajátékon van Diósgyőrben a Alexander Vrhovac.

A DFC éves közgyűlésén új elnökségi tagokat választottak
1997.11.25. : A tegnap megtartott közgyűlésen megválasztották a Diósgyőri Football Club öttagú elnökségét az elkövetkező öt évre. Ennek tagjai : Kövy Zoltán (elnöki poszt), Rónai Kálmán a B.A.Z. megyei Sportszövetségek Szövetségének elnöke (elnökhelyetes), Kiss László a Diósgyőri Utánpótlás FC elnöke, Kormos Vilmos a miskolci önkormányzat közoktatási és közművelődési osztályának vezetője, Simon Gábor a miskolci önkormányzat kulturális és sportbizottságának elnöke.
A közgyűlésen még elhangzott, hogy a DFC-nek súlyos adósságai vannak, az APEH-nek 122 millió forinttal, a TB-nek pedig 84 millió forinttal tartozik. :(

Kezdeményezés a DFC-stadion világításáért
1997.10.28. : A Nonstop Rádió sajtótájékoztatót rendezett, amelyen elhangzott : a média a sportot szerető emberek segítségével szeretné kiharcolni, hogy legyen világítás a DFC stadionjában.
Mint Balázsi Tibortól a Nonstop Rádió ügyvezető igazgatójától megtudtuk, nem csupán kérik a sport iránt érdeklődő magánembereket, szervezeteket, cégeket, hanem ők maguk százezer forintos alaptőkével számlát nyitottak a Konzumbank Rt.-nél. Remélhetőleg sokan fognak hasonlóan cselekedni és a csapat NBI-es jó szerepléséhez hasonló, első osztályú körülmények párosulnak a kezdeményezés segítségével, amelynek számlaszáma : 1130050-00159551-00200004.
(Klikkelj ide, hogy letöltsd a számla adatait)

Új pályaedző : Szapor Gábor
1997.10.27. : Egy hete ismét régi felállásban dolgozik a szakmai stáb a DFC-nél. Tornyi Barnabás szakmai igazgató Földesi Károly távozása után kijelentette, hogy csak átmeneti állapotnak tekinti az egy pályaedzős megoldást, s keresik az elköszönt tréner utódját. Ezt Szapor Gábor személyében találták meg, aki október 20. óta Leskó Zoltánnal együtt pályaedzőként dolgozik a piros-fehér labdarúgók mellett. Szapor Gábor eddigi csapatai : UTE (edző : Garami József), Győri ETO (edző : Haász Sándor).

Megbüntették Tornyit
1997.10.3. : Az MLSZ 20 ezer forintra büntette Tornyi Barnabást. Állítólag a Siófok elleni meccsen csalónak bélyegezte Tóth Vencel játékvezetőt. Õ tagadja ezt a tényt, de az MLSZ a bíró sporttárs véleményét tartja meghatározónak.

Vári Ferenc lemondott
1997.10.3. : A Diósgyőri FC elnöki tagságáról lemondott Vári Ferenc, a Borsodi Sörgyár Rt. gazdasági igazgatója. A kilépés oka nem szakmai jellegű, csak munkája teljes embert kíván és nem tud közreműködni testületben. Ennek következtében egyedül maradt Kövy Zoltán ügyvezető a klub elnökségében . (Nemrég Dr. Zombor Péter lépett ki.) Október végén közgyűlést tartanak, ahol valószínűleg új tagok kerülnek be a testületbe.