Nyitóoldal| Profi NB| Magyar Kupa| Nemzetközi| Érdekességek

Hulámvölgy


Labdarúgó PNB, 16. forduló:
Nyírség-Spartacus FC - Diósgyõri FC : 3-1 (1-1)


Nyíregyháza, 14 000 nézõ.
Vezette: Hanyecz (Bócsik, Hrabovszky, Birincsik).
Spartacus: Vadon (6) - Czap (4) - Szatke (6), Ács (6), Kiss Gy. (6) - László (5), Gradinariu (4), Karkusz (6) - Janics (5), Kirchmayer (7), Novák (6). Edzõ: Õze Tibor.
DFC: Nota (5) - Földvári (5) - Farkas J. (5), Kuttor (6), Kovács T. (6) - Turóczi (4), Téger (5), Szabó T. (4), Buzás (4) - Kulcsár (5), Egressy (5). Szakmai igazgató: Tornyi Barnabás.
Csere: Janics helyett Baranyi (-) a 70., László helyett Sira (1) a 71., Buzás helyett Babos Á. (-) a 81., Egressy helyett Szabados (-) a 81., Novák helyett Nagy S. (-) a 85. percben.
Sárga lap: Szabó T. a 62., Sira a 76. percben.
Gólszerzõ:Egressy (0-1) a 15., Kiss Gy. (1-1) a 38., Szatke (2-1) a 71., Baranyi (3-1) a 86. percben.

13. perc: Kirchmayer a Janicstól kapott labdát, a balösszekötõ helyérõl, 17 méterrõl néhány centivel a jobb kapufa mellé lõtte.
15. perc: Czaptól Egressy szerezte meg a labdát a bal oldalon, majd a Kulcsárral való kényszerítõzés után a visszakapott passzt 10 méterrõl a kapu közepébe lõtte, 0-1.
23. perc: Czap ismét nagyot hibázott, a labdával hátba találta Ácsot, s így Kulcsár léphetett volna ki a jobb oldalon. Ám védõje visszahúzta, s az oldalvonalon mellett, az akciót kísérõ Turóczit lesen állította meg a játékvezetõ.
32. perc: Kirchmayer bal oldali szögletét Janics fejelte a jobb alsó sarok irányába, ahonnan a gólvonalon álló Buzás vágta ki a labdát.
33. perc: Kirchmayer ismét a bal oldalról végzett el sarokrúgást. Beadására ismét Janics emelkedett a legmagasabbra, s ezúttal Nota és Buzás együttes erõvel szabadította fel kapuja elõterét.
34. perc: Kirchmayer jobbról, a kaputól 24 méterre végezhetett el szabadrúgást. Lövése a bal felsõ sarok irányába szállt, s Nota a jól helyzett pontrúgást a kapufa segítségével hárította.
38. perc: Kiss Gy. tört elõre a bal oldalon, egymás után hagyta faképnél a vendég játékosokat, mígnem a 16-oson belülre került, ahol az utolsó diósgyõri mezõnyjátékosról visszapattant elé a labda, és végül 10 méterrõl Nota fölött a kapu közepébe bombázott, 1-1.
58. perc: Novák középrõl, a bal oldalon felfutó Karkuszhoz továbbított, aki óriási helyzetben a kaputól 6 méterre a bal alsó sarok helyett a kapufa mellé lõtt.
60. perc: Kuttornak a jobbösszekötõ helyérõl leadott 24 méteres lövését Vadon mellre ölelte.
67. perc: Szabó T. középen két védõn verekedte át magát, majd a 16-osról a jobb alsó sarokra lõtt, de kísérletét Vadon hárította.
71. perc: Kirchmayer bal oldali szöglete Szatke fejét találta meg, akinek 7 méteres fejese félmagasan a kapu jobb oldalába vágódott, 2-1.
86. perc: Nagy S. a felezõvonalnál szerzett labdával a bal oldalon tört elõre, majd a 16-os magasságában a büntetõterületen belülre befutó Karkuszhoz passzolt. A hazaiak középpályása még tovább tolta a labdát, ahol két diósgyõri védõ között Nota lábbal próbálta felszabadítani kapujának elõterét, de ez nem sikerül neki, mert lövése lecsúszott és éppen a jobb oldalon érkezõ Baranyi elé került, akinek nem okozott gondot 10 méterrõl az üres kapuba lõni, 3-1.
91. perc: A bal oldalon a sarokzászló közelében Babos Á. lábára csúnyán rátartott Sira. A nyíregyházi játékos ezért megkapta a sárga lapot, s mivel ezen a találkozón ez volt a második ilyen figyelmeztetése, Hanyecz játékvezetõ a szabályok értelmében a pirosat is felmutatta a hazaiak játékosának.

Hanyecz játékvezetõ sokáig várt az elsõ sárga lap kiosztásával, holott néhány játékos már korábban rászolgált volna erre a figyelmeztetési formára. A mezõnyben is volt néhány apró tévedése, de döntõ hibát nem követett el.

ÕZE Tibor: - Bravúros játékkal sikerült megnyernünk ezt a mérkõzést. Gratulálok játékosaimnak, akik bebizonyították, hogy van tartásuk.
TORNYI Barnabás: - Gratulálok a Nyíregyházának, ellenfelünk gyõzelme teljesen megérdemelt.