Nyitóoldal| Profi NB| Magyar Kupa| Nemzetközi| Érdekességek

1-1 gól, 1-1 pont


Labdarúgó PNB, 18. forduló:
Diósgyõri FC - Dunaferr SE : 1-1 (0-1)


Diósgyõri stadion, 10000 nézõ.
Vezette: Hajdó (Nyilas, Szabó Z.)
DFC: Rácz (6) - Szmiljanics (6) - Földvári (5), Téger (6), Kovács T. (5) - Turóczi (5), Szabó T. (6), Kiser (6), Kákóczki (4) - Szabados (5), Egressy (5). Vezetõ edzõ: Szapor Gábor.
Dunaferr: Nota (6) - Éger (6) - Milovanovics (6), Salamon (6) - Zavadszky (4), Jakl (5), Lengyel (6), Rósa (5) - Tököli (6), Jeremejev (5) - Nicsenko (5). Vezetõ edzõ: Ebedli Ferenc.
Csere: Tököli helyett Nagy T. (5) a 64., Kákóczki helyett Buzás (6) a 66., Szabados helyett Domokos (5) a 66., Lengyel helyett Dudás (-) a 71., Turóczi helyett Ternován (-) a 80. percben.
Gólszerzõ:Lengyel (0-1) a 37., Szabó T. (1-1) a 82. percben.

2. perc: Egressy szerzett labdát a dunaújvárosi kaputól jobbra. 17 méterrõl lövésre szánta el magát, ám Nota bizosan védett.
7. perc: Jakl passzolta a játékszert Rosához, aki 20 méterrõl a balösszeközõ helyérõl lõtt. A labda elkerülte Rácz kapuját.
10. perc: Szmiljanics hosszan elõreívelt labdával indította Szabadost, aki a pálya bal oldalán versenyt futott Salamonnal. A csatár egy lövõcsel után jobbal, 16 méterrõl bombázott a kapu felé.
16. perc: Jeremejev futott el a hazai térfél bal oldalán, a diósgyõri védelem lest reklamált, ám õ a jobbról érkezõ Tökölit hozta helyzetbe, aki 10 méterrõl lõtt az üres kapu mellé.
19. perc: Szabados rúgta be a labdát a dunaújvárosi 16-oson belülre, a 11-es pontal egy magaságban Egressy érkezett, akinek perdítését Nota hatástalanította.
34. perc: a jobb oldalon felfutó Földvári adott középre: Egressy nem jól találta el a labdát, de a továbbperdülõ játékszert Nota is elvétette.
35. perc: a vendégkaputól mintegy 20 méterre Szabó T. kevergetett, majd a labdát jobbra, Egressynek tetteki. A válogatott csatár 11 méterrõl a bal kapufa mellé lõtt.
37. perc: szögletrúgáshoz jutott a Duna-parti együttes, amelyet Tököli végzett el. A jobbról beívelt pontrúgásra Lengyel érkezett, aki fejjel a kapu jobb oldalába segítette a labdát, 0-1.

47. perc: ismét Tököli végzett el szögletrúgást, amelyet a hazai védõk röviden szabadítottak fel. Az érkezõ Lengyel a jobbösszekötõ helyérõl, 14 méterrõl vágta a pöttyöst a kapu fölé.
50. perc: Kiser labdája találta meg a vendég 16-osnál Egressyt, aki fordulásból lõtt. A kapura tartó lövés Milovanovicsban akadt el.
52. perc: Szabó T. cselezgetett az újvárosi bvntetõterületen belül, majd lövésre szánta el magát, ám a labda kivágódott a vendégvédökrõl.
53. perc: bal oldali bedobás után Kiserhez került a labda, aki mintegy 20 méterrõl lõtt, de a gólba tartó lövést az ex-diósgyõri portást bravúrral védte.
57. perc: szabadrúgáshoz jutottak a házigazdág Nota kapujától 20 méterre, a jobbööszekötõ helyén: a labda mögé a sértett, Szabó T. állt, aki magasan a léc felé vágta a játékszert.
64. perc: Jeremejev indította a bal oldalon Rosát, aki egyedül nyargalhatott Rácz ketrece felé. A középpályás végül óriási helyzetben a kapu jobb oldala mellé lõtt.
66. perc: Szabó T. szöglete után Kiser eszmélt elõször, a DFC csapatkapitánya kis igazítás után szánta el magát lõvésre. A labda Szabadost is éríintve hagyta el a játékteret.
82. perc: Szabó T. tört be a 16-oson belülre és lõtt. A labda egy védõn is iránytváltoztatva a megdermedt Nota mellet a kapu jobb oldalában kötött ki, 1-1.
84. perc: a jobb oldalon Ternován hámozta át magát a vendégvedelmen, majd a vendégkapu elé ívelt. Az érkezõ Egressy sarkazása azonban célt tévesztett.
87. perc: Buzás bal oldalról vette célba Nota kapuját: a vendégportás hihetetlen reflexel ütötte ki a gólba tartó labdát.
88. percben: Buzás ezuttal a jobb oldalon tünt fel, középre adott, ám Szabó T. kapásból fölé vágta a labdát.

A Dunaferr öt középpályással kezdte a meccset, akik közül a két szélsõ, Zavadszky és Rósa amolyan vonalszélsõ feladatot kapott, hiszen a két 16-os között kellett befutniuk a pálya szélét úgy, hogy a játék menetétõl függõen tangóharmónikázzanak elõre vagy hátra. További érdekesség volt a vendégek hadrendjében, hogy az egyszem elõretolt csatár mögött két játékosnak kellett volna áramoltatni a labdát elõre és közben felzárkózni az akciók befejezéséhez. A mély talajú pályán a hazai gárda õszi megszokott felállásában játszott (4-4-2) és az ellenfélhez hasonlóan õk is a pályával ismerkedtek az elsõ negyedórában. Ekkor döntõ fölényt egyik csapat sem tudott kialakítani, de a 16. percben egy óriási gólhelyzetet dolgozott ki és hibázott el a vendégcsapat, amely óvatosságra intette a DFC-t. A félidõ utolsó fertályórájában egyértelmvvé vált a hazaiak fölénye, ekkor remekül szvrték meg Szmiljanicsék a Dunaferr próbálkozásait, de fölényük ellenére mégis hátrányba kerültek, amikor egy rögzített játékhelyzet megoldhatatlan feladat elé állította a diósgyõri védelmet. A második játékrész elejétõl kezdve beszorította térfelére a Dunaferrt a hazai gárda és ebbõl a satuból csak negyedóra multán néhány akció erejéig tudott kiszabadulni a vendég együttes. Ekkor el is dönthették volna a találkozó kimenetelét, de nem tudták helyzeteiket értékesíteni. Bár a Diósgyõr változatlanul igyekezett, középpályás sora - Kiser kivételével - nem játszott túl biztatóan és a nyugodtnak tvnõ vendégcsapat magabiztosan rombolta a piros-fehérek támadásait. A félidõ felénél mindkét csapat edzõje cserélt, de a két gárda közül ettõl a DFC kapott nagyobb lendületet és az utolsó húsz percben teljesen a kapuja elé szögezte a Duna-partiakat. Azonban sokáig csak flipperfocira futotta a hazaiak erejébõl, hiszen szinte minden bejátszás és lövés kipattant a Dunaferr védõfaláról, mígnem a 82. percben - némi szerencsével - megszületett a diósgyõri harcosok megérdemelt egyenlítõ találata. S ekkor gyökeres fordulat állt be a mérkõzésen: a vendégek elkezdtek pánikolni, kapkodni, a hazaiak pedig lendületet kaptak és a fanatikus közönség támogatását élvezve több nagy helyzetet dolgoztak ki. Ezek szépséghibája csupán az volt, hogy nem sikerült értékesíteni õket, így maradt a döntetlen, amely reálisnak mondható a játék képe alapján. Hajdó játékvezetõ nagyobb hiba nélkül vezette a mérkõzést, és asszisztensei is jól ítélték meg leshelyzeteket.

SZAPOR Gábor: - A játékkal és a taktikával nem volt probléma, ám hiányzott a fríssesség és a kezdeményezés. A szünetben harcosabb, támadóbb szellemv játékot kértem. A cserékkel sikerült újítanunk és az utólsó 10 percben fordíthattunk volna, viszont a két félidõ alapján jogos a végeredmény.
EBEDLI Ferenc: - Több ziccerünk volt, gyõzelmet engedtünk ki a kezünkbõl. Úgy érzem, hogy a második félidõ képe alapján igazságos a döntetlen.