Nyitóoldal| Profi NB| Magyar Kupa| Nemzetközi| Érdekességek

Sokk


Labdarúgó PNB, 19. forduló:
DVSC-Epona - Diósgyõri FC 5-0 (1-0)


Debrecen, 8000 nézõ.
Vezette: Hanyecz (Hrabovszky, Bócsik).
DVSCFekete (0) - Gojan (6) - Bodnár (6), Vadicska (6), Petõ (6) - Dombi (7), Sándor Cs. (6), Böõr (7), Szatmári (6) - Sabo (7), Ilea (5). Edzõ: Garamvölgyi Lajos.
DFC: Rácz (5) - Szmiljanics (1) - Földvári (4), Téger (5), Kovács T. (4) - Turóczi (4), Kiser (5), Buzás (5), Kákóczki (4) - Szabados (4), Domokos (4). Edzõ: Szapor Gábor.
Csere: Földvári helyett Ternován (-) a 60., Domokos helyett Lipták (-) a 68., Turóczi helyett Varga E. (-) a 80., Böõr helyett Kovács N. (-) a 81., Szatmári helyett Madar T. (-) a 83., Ilea helyett Bagoly (-) a 86. percben.
Sárga lap: Szmiljanics a 9., Ilea a 26. percben.
Kiállítva: Szmiljanics a 12. percben.
Gólszerzõ:Sabo (1-0) a 22., Sabo (2-0) az 52., Böõr (3-0) az 54., Dombi (4-0) az 57., Szatmári (5-0) a 79. percben.

6. perc: Sabo a jobb oldalon kapott labdát Ileától, a középályás 14 méterrõl óriási lövést küldött a vendégkapura, ám Rácz a jobbfelsõ sarok felé tartó labdát bravúrral a léc felé tolta.
13. perc: Megfogyatkozott a vendégcsapat. Történt, hogy Szmiljanics néhány perccel azután, hogy Böõrt sárga lapot érõen szerelte, ezúttal a kiugró Dombit kaszálta el. A közelben álló Hanyecz játékvezetõ a diósgyõri védõnek ismét felmutatta a sárga lapot, majd rögtön a pirosat is.
22. perc: Ilea a 16-os elõterébõl visszagurította labdát Sándornak, aki a középen - lesgyanús helyzetben - kilépõ Sabohoz továbbított és a hazaiak idegenlégiósa 10 méterrõl, laposan a bal alsó sarokba gurított, 1-0.
52. perc: Ilea csúsztatta meg a labdát a felezõvonalnál, ezzel indítva Szatmárit, aki a bal szélen robogott el, majd kapásból középre adott. Az ötösön ácsorgó és menteni igyekvõ Kovács T. lábáról Sabo fejére perdült a labda, amelyet a román középpályás a kifutó Rácz mellett a kapu bal oldalába helyezte, 2-0.
54. perc: Remek hazai kontra futott a pályán: Böõrt ugratta ki a diósgyõri térfél közepén Sabo, s a hazaiak középpályása futtában, 14 méterrõl emelt a tehetetlen Rácz felett a diósgyõri kapuba, 3-0.
57. perc: Sabo ezuttal Dombinak adott remek passzt. A válogatott játékos egyedül vezette a labdát sakk-matt helyzetben Ráczra, majd nem messze a tízenegyes ponttól a jobb alsó sarokba helyezett, 4-0.
79. perc: Dombit futatta meg Vadicska a jobb szélen, a szélsõ mesterien adott a 16-os középére az érkezõ Szatmárinak, aki lekezelte a labdát, majd ballal félmagasan a kapu jobb oldalába perdített, 5-0.

A kiállításig is fölényben játszott a DVSC, s bár három védõvel kezdtek, Bodnár gyorsan kapcsolt, feljebb lépett Kákóczkit õrizni, így a szabad terülten Dombi mélységbõl fickándozhatott elõre. Az emberelõnybe kerülés után a hazaiak fölénye tovább nõtt, a játék szinte csak a DFC térfelén folyt. Bár az ekkor már Téger által irányított védelem követett el apró helyezkedési hibákat, a DVSC vezetõ góljához a játékvezetõk is kellettek, akik egy 2-3 méteres lesállást néztek el.
Fordulás után immár egy harmadik összetételv védelemmel állt fel a vendég csapat, amelyben Földvári volt a söprögetõ. Ez a formáció azonban hamar kapitulált, hiszen Kovács T. gólpassza után elõbb kettõre-, majd a kitámadó, az eredmény után futó DFC-t lekontrázó hazaiak háromra növelték elõnyüket. Majd amikor az 57. percben a sérülése miatt Földvárit nélkülözõ, kilenc emberrel játszó vendégeknek, öt percen belül harmadszor is mattolták a védelmét eldõlt a meccs. A padlóra került DFC ellen - melynek védelmét a 60. percben negyedszer kellett alakítgatni -, örömfociba kezdtek a hazaiak, míg a Diósgyõr leginkább egy bikaviadal öreg, fáradt, sérült, sorsába beletörõdött bikájára hasonlított, amely azt várta, hogy véget érjen az egyenlõtlen küzdelem.

Hanyecz játékvezetõ a kiállításnál nem tévedett, de ugyanez nem mondható el róla az elsõ gól elõtti szituációban, amikor elfogadta kollégája döntését, aki 2-3 méteres lesnél ,,elfelejtette" felemelni zászlaját.

GARAMVÖLGYI Lajos: Ha nincs a kiállítás szerintem akkor is megnyerjük a meccset, de hogy hány góllal az örökre kérdés marad. Az tény, hogy jobbak voltunk, hiszen ellenfelünknek kapuralövése sem volt. Örömöre szolgál, hogy nem csak a csapat, hanem közönségünk is élvezte a játékot.
SZAPOR Gábor: A csapat a döntõ szituációkban nem állt a helyzet magaslatán. A kiállítás már sejtette, hogy nem fogunk olyan eredményt elérni, mint amilyet szerettünk volna. Egy hét múlva kipihenten, frissen, tiszta fejjel fogunk az újabb feladat megoldásához hozzákezdeni.

- A nagymérkõzést megelõzõ tartalékbajnoki összecsapáson nagy szégyenfolt esett a DFC hírnevén. A diósgyõriek tarcsija csak kilenc (!) emberrel tudott kiállni a hazaiak ellen, aztán sérülések miatt a szünetben elõbb egy fõvel, majd az 52. percben további két játékossal fogyatkozott meg a vendégcsapat. Így aztán a játékvezetõ 4-0-ás DVSC vezetésnél, az idevonatkozó szabály értelmében - mivel az egyik csapat létszáma hét fõ alá csökkent - félbeszakította a mérkõzést...

- Sabo duplája, valamint Böõr és Dombi találata után néhány diósgyõri szimpatizáns elvesztette önuralmát és a hazai tábortól a vendég drukkereket elválasztó üres szektoron átvágva betámadták a DVSC szurkolókat, véget vetve ezzel a két keleti város focibarátságának.