Lukács "Csigapásztor" Bence:

A VILÁG LEGGYORSABB REJTVÉNYFEJTÕ EMBERE

- PANDACSÖKI BOBORJÁN

- Ez alkalommal megismerkedhetnek a világ leggyorsabb rejtvényfejtõ emberével. Ki más lehetne õ, ha nem Pandacsöki Boborján? Fogadják szeretettel!
- Pandacsöki úr, mit tud ön tulajdonképpen?
- Világrekordokat döntögettem meg azzal a teljesítménnyel, hogy roppantul rövid idõ alatt tudtam különbözõ keresztberejvényeket megoldani. De ezen kívül tanítómesterem és ed-zõm is egyben, BESENYÕ PISTA bácsi felkészített egyéb rejtvények, talányok és találós kérdések megfejtésére is.
- Na, hát ezt szeretnénk a kedves közönség elõtt nekik is bebizonyítani. Most barkochbázni fogunk. Én kigondolok valamit, és mérjük az idõt, hogy ön ezt mennyi idõ alatt tudja kitalálni. Gondoltam!
- Fogalom?
- Nem.
- Akkor... akkor a LÉGGÖMB!
- Nagyszerû, tapsolják meg, kérem! 4 másodperc! Egyszerûen hihetetlen!
- Az eddigi csúcstartó, Barkó Balázs csak öt másodperc alatt tudta megfejteni a hasonló barkochba-feladványt, de csak azért ilyen hosszú idõ alatt, mert idõközben rájött, hogy a mûsorvezetõ átvágta, és pár másodpercre volt szüksége, míg gondolatait rendezni tudta.
- Na de, most sokan mondhatnák, hogy összebeszéltünk, vagy kiolvasta a szemembõl, vagy mit tudom én, belegyezik abba, hogy egy második kísérletet is elvégezzünk?
- Hááááát...
- No, ha ilyen egyhangúlag elfogadta a javaslatomat, akkor kezdhetjük is. Négy nevet fogok mondani, abból az egyik kakukktojás. Önnek meg kell mondania a kakukktojást, és azt is, hogy miért az a helyes megoldás. Jó?
- Okés !
- Hát akkor... Jól figyeljen! Mondom az elsõ nevet: Erkel Fe...
- Õ az! Õ a kakukktojás !
- Bámulatos! Hihetetlen! Tényleg ez a helyes megoldás. Azt is meg tudja mondani, miért?
- Mert... mert õ zeneszerzõ, a másik három pedig költõ!
- Ez így van! Két eredmény nem eredmény, ezért el kell önnel végeznem egy harmadik kísérletet is. /nézõk fele fordul/ Most önök jönnek; mindenki gondoljon ki magának ... mondjuk egy festõt, aztán kiválasztok valakit, és Boborjánnak azt kell kitalálnia, hogy az illetõ kire gondolt. /körbenéz, választ magának valakit/ Legyen... legyen... ki legyen? /eközben megáll a keze valakire mutatva/
- Õ... õ a Picassóra gondolt! Pablo Picassóra ! /eközben hevesen mutogat a kiválasztott személyre/
- De én nem is Picassóra gondoltam!
- De igen! Elõször! Látom a szemén, hogy Picassóra gondolt! Ne próbáljon meghazudtolni! Na nem mintha sikerülnek, de akkor se! Csak annyit mondok, hogy alávaló gaztett így az embert kiszolgáltatni, köz-szemlére nevet-ségessé tenni, és mindenekelõtt két-ségbe vonni világviszonylatban is elismert és páratlan tehetségemet. /Gallához/ Többet nem is jövök magához, még akármiféle meghívó esetére sem!


Copyright, Lukács "Csigapásztor" Bence ©