Vasárnapi Hírek
1998. november 15.

Klipsz és Zsákbamacska

Nagy Natália a maga lábára állt, élvezi a szabadúszást

Az utóbbi esztendôben keveset lehetett hallani róla. A L'art pour l'art Társulat Bombanôje, a Besenyô család Evettkéje, akit Tímár Péter-filmben is láthatott a közönség, eltűnt. Tíz színházi év után tartott egy kis szünetet. Pihent, nyelvet tanult, fölkészült, hogy kipróbálhassa magát egyedül, hogy más oldalát is megmutathassa a közönségnek.

Nemrég került a lemezboltokba elsô szóló CD-je, amelynek címe: Zsákbamacska minden nô, s az ötvenes-hatvanas évek hangulatos táncdalait gyűjti egybe. A nézôk emellett Nagy Natáliával a Budapesti Operettszínházban is találkozhatnak: a hónap végén a Hotel Mentholban, Klipsz szerepében debütál.
- A Csinibaba forgatásán szerette meg ezt a zenei világot?
- Igen, megfogott ezeknek a slágereknek a naiv bája és a szövege. Olyan, számomra vicces sorokat találtam ugyanis bennük, hogy ,,kezdôdik a távbeszélgetés", ,,van egy kis televízió a szívem közepén" vagy ,,gesztenyepüré nagy adag tejszínhabbal kell nekem". Elkezdtem gyűjteni ennek a korszaknak a számait, s barátaim is besegítettek, különösen Kiss Miklós, aki egyre hordta nekem a bakelitlemezeket. S mivel a Csinibaba után számos felkérést kaptam, mint Mancika, s a különbözô rendezvényeken szerették volna, ha elénekelek néhány dalt a film slágerei közül, úgy döntöttem, készítek egy CD-t, de a kevésbé ismert számokból, s nem azokból, amelyek a nosztalgiahullámnak köszönhetôen a csapból is folynak. S bár 1998-ban adjuk ki ezt a lemezt, olyan, mintha valóban 1962-ben készült volna, megôriztük ugyanis az eredeti hangszerelést. Szeretném, ha a mai fiatalok is megismernék ezeknek a daloknak a szeretetteliségét, egyszerű kedvességét, persze némi iróniával és humorral fűszerezve.
- Akkor most a hatvanas évek világában tölti napjait? Hiszen ezt a kort idézi meg a Hotel Menthol is, amelyben a hónap végén lép színpadra.
- Igen, de azért ott a jampik zenéje, a rock and roll a fôszereplô, ami más, mint ezek a táncdalok. Én egyébként mindig is szívesen hallgattam a Hungária slágereit, s amikor Fenyô Miklós és Novai Gábor felhívott, hogy Dorogi Barbara mellett másodszereposztásban lépjek színpadra Klipszként, örömmel mondtam igent. Rendszeresen járok tánc- és énekórákra, készülök az elôadásra. Különben is kész vagyok minden felkérésre, izgalmas feladatra.
- Érdekesen alakult a pályája az elmúlt évtizedben. Így képzelte annak idején a jövôt az a tizenhét éves lány, aki Galla Miklósékkal lépett elôször színpadra?
- Igen, hiszen a színház az, ami akkor és ma is érdekel. Az elmúlt hónapokban sokat gondolkoztam azon, hogy mi lett volna, ha Galla Miklós nincs ott azon a gimnáziumi esten, amely után meghívott a L'art pour l'art Társulatba, vagy ha Tímár Péter nem ilyen nagy szerepet ad a Csinibabában. Azt hiszem, elégedett lehetek ezzel ezzel a tíz évvel, s talán sorsszerű is volt, hogy most már a magam lábára kellett állnom. Jelenleg élvezem a szabadúszás szabadságát.
Békési Zsolt