Wágner B. György: Ahány ház, annyi szopás

(Késő éji babamagazin csak felnőtteknek is!)

Előzetes a tartalomból:
   Riporter: - Ennyit előre. Háziorvosunknak sajnos nincs telefonja, ezért a lenti utcai fülkéből ő fogja hívni a kedves Olvasókat, mialatt itt ül szerkesztőségünk fogász vendége. Szuvasi úr, kell-e babaprotézis, amíg a kicsinek nincs önfoga?
   - Először is pontosítani szeretném, ha nem haragszik. Ön azt mondta, hogy szó szerint idézzem: "Itt ül szerkesztőségünk fogász vendége". Ez olyan, mintha én azt mondanám, hogy itt ül a riporter. Holott itt én ülök. Mármost az Olvasók kedvéért, nehogy félreértés essék, és hogy magának lehessen igaza, cseréljünk helyet.
   - Jó. Ott ül tehát szerkesztőségünk fogász vendége, akitől megkérdezem, kell-e babaprotkó?
   - Megnyugodhatnak a kedves szülők, nem kell. Nekem se volt, mégis itt vagyok.
   - Nem egészen idetartozik, de óhatatlanul felmerül az emberben, hogy vajon azért 32 lapos a magyar kártya mert ennyi foga van annak, akinek se több, se kevesebb?
   - A kérdés csaknem olyan régi, mint a tyúk vagy a tojás, pedig a tyúknak nincs is foga.
   - De a tojásnak sincs!
   - Annak sincs. Nade a kérdésre térve, egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy nem azért van 32 fogunk, mert ennyi lapos a kártya. Hiszen akkor a franciáknak 52 foguk lenne plusz a dzsolik.
   - Köszönöm, és most szerkesztőségünk másik vendégéhez fordulok aki itt... ott ül. Rengeteg anya kérdezi, hogy a székletlágyító kúpot a székletbe kell-e belenyomni?
   - Nem, de abba is lehet.
   - Köszönöm és most tömören érintjük a fegyelmezés aábcddzdzseéfggyhiíjkllymnnyoóöopqrsszttyvduplavéikszipszilonz zs-je című alrovatunk mai témáját, amely a kaloda és a deres közötti örök vitát próbálja élezni. Nézzük a filmet!

FILM


   - Jó, most már eleget néztük. A hátsó sorokban ülő Olvasók kedvééért azért el is mondom, hogy miről szól. A kaloda pártiak szerint a kaloda univerzálisabb, mert lehet deres is...igen, itt a képünk: egy őszi, fagyos udvaron deres a kaloda... Mármost a deres pártiak azzal érvelnek, hogy úgyis fel kell melengetni a picinek kb. 20 fokosra a kalodát a büntetéshez, és akkor már nem lehet deres. A kalodára esküvők ezt elfogadják, de megjegyzik, hogy a deres lehűtve sem lehet kaloda... igen, itt a képünk erről is: ugyanazon a hideg udvaron áll egy deres deres...., viszont a deres kaloda nagyobb büntetés. Hát hol az igazság, hol jobb a picinek, kalodában vagy deresen?
   - Én a fakírbölcsőt javaslom.
   - Köszönöm, és akkor nem maradt más hátra, mint háziorvosunk. Mi volt a leggyakoribb kérdés, amit feltett az Olvasóknak?
   - Szinte mindenkitől megkérdeztem, hogy van-e gyereke. A válaszok rendkívül ellentmondóak voltak. Akadtak, akik igennel feleltek, mások viszont nemmel, egy pedig issel, épp szül. Különösen érdekes, hogy a nemmel felelők zöme gyerek.
   - Bizony. De, hogy miért, majd legközelebb, mert ma csak ennyi fért az Ahány ház, annyi szopásba, mivel egyre inkább közeledik az utolsó mondat vége.