Nyitóoldal| Profi NB| Magyar Kupa| Nemzetközi| Érdekességek

Gyenge játék


Labdarúgó PNB, 15. forduló:
Diósgyõri FC - Siófok FC : 1-1 (1-0)


Diósgyõri stadion, 9 000 nézõ.
Vezette: Tóth V. (Bajkai, Varga L., Hajdó).
DFC: Nota (7) - Földvári (5) - Babos Á. (5), Kuttor (6), Kovács T. (5) - Turóczi (5), Téger (5), Buzás (6), Kákóczki (4) - Kulcsár (6), Egressy (5). Szakmai igazgató: Tornyi Barnabás.
Siófok: Posza (7) - Bimbó (5) - Juhász (6), László (6) - Soós (5), Kovács B. (5), Gyõri (4), Sallai (5), Perger (6) - Szabó Z. (6), Márkus (4). Edzõ: Nagy László.
Csere: Márkus helyett Bozsér (6) a 46., Kákóczki helyett Szabó T. (-) a 69., Babos Á. helyett Farkas J. (-) a 70., Szabó Z. helyett Felföldi (-) a 79., Egressy helyett Szabados (-) a 81., Soós helyett Kasza (-) a 87. percben.
Sárga lap: Soós a 85., László a 93. percben.
Gólszerzõ:Kulcsár (1-0) a 28., Perger (1-1) az 59. percben.

7. perc: Buzás jobb oldali szögletére a rövid oldalon Kulcsár robbant be, akinek bal alsó sarokra tartó fejese a kapufa tövénél álló Lászlóról pattant ki, majd néhány tizedmásodperc múlva Kulcsár ismételhetett, de 8 méterrõl a kapu fölé durrantott.
13. perc: Egressy a bal oldalon az alapvonalról középre gyömöszölte a labdát csatártársának, Kulcsárnak, aki 9 méterrõl tisztán lõhetett kapura, de bombáját Posza nagy bravúrral védte. A kipattanó labda a védõk közremvkösésével Egressy elé került, ám a válogatott támadó 11 méterrõl éles szögbõl a léc fölé bombázott.
22. perc: Babos Á. tört elõre a jobb szélen, majd a 16-os magasságánál középre adott. A ,,vevõ", Egressy a rövid oldalon, a kaputól 8 méterre a hosszú sarok irányba perdített, s labdája a felsõ lé tetejérõl pattant az alapvonalon túlra.
28. perc: Kulcsár a jobbösszekötõ helyén tört elõre, majd az üres oldalra, jobbra tolta a labdát Babos Á. elé. A védõ a 16-ossal egymagasságban felnézett, középre adott, ahol három diósgyõri játékos közül Kulcsár kezelte le a labdát, és 8 méterrõl a kapu jobb oldalába lõtt, 1-0.
34. perc: Babos Á. szerzete meg a labdát saját kapujától 20 méterre, majd egy remek passzal Buzást indította középen. A középpályás nyomát a siófoki védõk bottal ütötték, aki 30 méteres sprintje után a bal oldalról keresztbe futó Egressy elé tálalt, de a csatár 13 méterrõl leadott lövését Posza remek reflex-szel kitenyerelte.
45. perc: Sallai balról kanyarította be a labdát középre, s Szabó Z. 9 méterrõl a bal kapufa mellé fejelt.
54. perc: Egressy beadása elsuhant Kulcsár elõtt, s így került helyzetbe a bal oldalon Kákóczki, aki 10 méterrõl kísérelte meg bevenni Posza kapuját, de a siófoki cerberus ezúttal is hárított.
58. perc: Szabó Z. kapott remek átadást a bal oldalon és mesterien tálalt Soós elé, minek következtében a középpályás óriási ziccerbe került, azonban a kaputól 10 méterre kihagyta a meccs legnagyobb helyzetét, illetve Nota szögletre mentett.
59. perc: A sarokrúgást Bozsér végezte el, s beadásra a rövid saroknál Perger érkezett, aki a védõket és a kapust megelõzve a jobb alsó sorokba fejelt, 1-1.
66. perc: Buzás jobb oldali szögletét a védõk röviden vágták ki, a labda Kulcsárhoz került, aki a kapunak háttal állva 10 méterrõl ollózott Posza ketrecére, de kísérlete a felsõ lécet érintve hagyta el a játékteret.
80. perc: Kulcsárt buktatták a 16-oson belül, de a játékvezetõ nem látott okot a közbeavatkozásra.
83. perc: Felföldi a 16-oson belül, a bal oldalon került óriási helyzetbe, de 7 méterrõl leadott bombáját Nota lábbal védte.
93. perc: Egy elõreívéelés után Kuttor fejelt kapura, ám Poszát harmadszor is kisegítette a felsõ léc, míg a lecsorgó labdáért versenyt futó Szabados-Juhász párharcot a siófoki védõ nyerte, aki a gólvonalról kivágta a játékszert.

A DFC kezdett jobban és aktívabban, a piros-fehérek helyzeteket dolgoztak ki, de a félidõ elsõ felében nem sikerült mattolniuk a siófoki védelmet. Kuttor a kezdés után néhány perccel - miután kiderült, hogy a vendégek csupán két csatárral játszanak - elõre lépett a védelembõl a középpályára, s az elsõ játékrészben nagyon hasznosan játszott, sok labdát szerzett, s igyekezett azokat jól elosztani. Azonban a hazaiak középsõ csapatrésze egy picit halványabbnak tvnt a megszokottnál és elképzelhetõ, hogy ennek az volt az oka, hogy a két sérült fazonszabász, Kiser és Szabó T. nélkül az ebben az összetételben most elõször játszó játékosok nem ismerték egymás gondolatait. Ami a vendégeket illeti: a siófoki labdarúgók játékukban nem a támadásokra helyzeték a fõ hangsúlyt, viszont a védekezésben lelkesen és hasznosan játszottak, annak ellenére, hogy rutinosabb és képzett játékosokból álló hazaiak több alkalommal is helyzetbe kerültek. A DFC-t vezetõ gólja megnyugtatta, s ekkor nagy valószínvséggel egyetlen piros-fehér drukker fejében sem fordult meg, hogy talpra állhat a Balaton parti gárda.
Azonban a vendégjátékosoknak másképp járt az agyuk. Fordulás után az elsõ negyedórát ,,megnyomták" és abban a periódusban kerekedtek a DFC fölé, amelyben a piros-fehérek az esetek többségében jobbak szoktak lenni riválisaiknál. Persze ez nem azt jelenti, hogy ebben az idõszakban nem szerezhettek volna gólt a diósgyõriek. A változás abban volt lemérhetõ, hogy a siófokiak egyre többször és egyre pontosabb támadásokat vezettek és elõbb kihagyták a meccs addigi legnagyobb helyzetét, majd az ezt követõ szöglet után gólt szereztek. Ezután egykapuzni kezdett a DFC, a hazaiak beszorították ellenfelüket a térfelükre és folyamatosan keresték a rést a somogyi védõfalon. Ezt azonban csak nagyon ritkán sikerült megtalálniuk, mert a vendégek szervezetten védekeztek és ebbõl középpályásaik is alaposan kivették a részüket, ám a támadások felépítésére már nem nagyon maradt energiájuk. A Diósgyõrön a cserék sem segítették, s úgy tvnt, hogy néhány hazai játékos elfáradt a hajrára a sáros mély talajon. Mindez a vendégek malmára hajtotta a vizet, akik az extra hosszúságúra nyúlt mérkõzés utolsó perceiben is hõsiesen védekeztek, s ugyanúgy, ahogy megnyerhették volna az összecsapást, ki is kaphattak volna, attól függõen, hogy a Fortuna melléjük áll, vagy elpártol tõlük.

Tóth Vencel játékvezetõ több mint nyolcvan percen át ,,lusta volt" elõvenni a zsebébõl a sárga lapot, pedig néhány játékos rászolgált volna a dorgálásra. Azonban teljesítménye a rendes játékidõ vége elõtt tíz perccel ,,csúcsosodott ki", amikor Kulcsár 16-oson belüli buktatásáért nem ítélt 11-est. Így aztán hiába vezette a hátralévõ idõt a szabályok szellemében és hiába hosszabbított teljesen indokolatlanul 5 percet - nem tudta jóvá tenni hibáját.

TORNYI Barnabás: - Ezúttal tompábbak voltunk annál, mint amit megszokhattak azok, akik rendszeresen látogatják mérkõzéseinket. Változatlanul nem megy nekünk Tóth Vencellel és a Siófok ellen.
NAGY László: - Meglepetésre készültünk, de a bravúr elmaradt. Azonban elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen a látottak alapján mindkét csapatnak megvoltak a lehetõségei, de a pontosztozkoõás reálisnak mondható.