Nyitóoldal| Profi NB| Magyar Kupa| Nemzetközi| Érdekességek

A vége jó!


Labdarúgó PNB, 17. forduló:
Diósgyõri FC - BVSC-Zugló FC : 2-1 (0-1)


Diósgyõri stadion, 8000 nézõ.
Vezette: Varga Sándor (Vámos, Csorba, Farkas Gy.).
DFC: Nota (0) - Téger (5) - Földvári (6), Kuttor (7), Kovács T. (6) - Turóczi (5), Farkas J. (6), Szabó T. (5), Buzás (5) - Kulcsár (5), Egressy (6). Szakmai igazgató: Tornyi Barnabás.
BVSC: Koszta (6) - László (6) - Resko (6), Vincze Z. (5), Szaszovszky (5-2=3) - Polonkai (5), Pomper (6), Brovcsenko (5), Csillag (6) - Bajic (6), Kiss I. (5). Edzõ: Sándor István.
Csere: Bajic helyett Szilágyi (6) a 64., Szabó T. helyett Kákóczki (6) a 69., Buzás helyett Szabados (6) a 79., Kiss I. helyett Bozsik (-) a 83., Brovcsenko helyett Füzesi Zs. (-) a 90. percben.
Sárga lap: Szaszovszky a 34. percben.
Kiállítva: Szaszovszky a 85. percben.
Gólszerzõ:Bajic (0-1) a 29., Egressy (1-1) az 51., Szabados (2-1) a 93. percben.

13. perc: Szabó T. remek labdát adott Egressynek, aki a kaputól 15 méterre nagy helyzetbe került, de lövése a kifutó Kosztát találta el, s a kapusról lecsorgó labdát László vágta ki az alapvonalon túlra.
17. perc: Tégernek a balösszekötõ helyérõl, 24 méterrõl leadott szabadrúgását Koszta csak másodszorra tudta megkaparintani.
18. perc: Földvári jobb oldali beadása a 16-os vonalán suhant végig, a védõk nem tudták eltalálni a labdát, így Farkas J. a bal oldalon lövõhelyzetbe került, de bal alsó sarokra tartó kísérletét a vendégek kapusa hárította.
19. perc: Csillag bal oldali sarokrúgása után nagy kavarodás támadt a diósgyõri 16-oson belül. A hazai védõk nem tudták felszabadítani kapujuk elõterét: Pomper valamint Brovcsenko próbálkozott lövéssel, de a közbelépõ lábakról mindkétszer lepattant a labda.
29. perc: Polonkai a jobbösszekötõ helyérõl remekül ugratta ki a középen a védõk mögé befutó Bajicot, aki a kapujából kiinduló Nota mellett, 12 méterrõl, laposan a háló közepébe lõtt, 0-1.
38. perc: Turóczi a jobb oldalról adta be a labdát, amelyet a rövid oldalon Kulcsár droppolt le, majd addig forgolódott amíg lövéshez nem jutott, de 9 méterrõl leadott lövése Koszta ölében kötött ki.
45. perc: Kiss I. a 16-os jobb sarkáról ívelte keresztbe a labdát. Az átadásra a bal oldalon Bajic teljesen üresen érkezett, s a jobb kapufával szemben állva, 4 méterrõl óriási helyzetben a bal alsó sarok helyett keresztbe elfejelte a labdát Nota kapuja elõtt.
51. perc: Buzás jobb oldali szögletét a vendég védõk kifejelték, a labda a 16-os jobb sarkán álló Turóczihoz került, aki visszapasszolta a játékszert Buzásnak. A középpályás a hosszú oldalra ívelt, ahol Egressy 7 méterrõl a kapu közepébe ,,belsõzte" a labdát, 1-1.
57. perc: Téger indítását Kuttor kapta középen, aki néhány lépés után a jobbösszekötõ helyérõl, 24 méterrõl a bal felsõ sarok felé lõtt.
80. perc: Földvári jobb oldali beadását Koszta a bal oldalra ütötte ki, ahol Kákóczki csapott le a labdára, de 14 méterrõl laposan a jobb kapufa mellé bombázott.
82. perc: Turóczi a jobb oldalról beadásszerv lövést küldött kapura, s a labda a felsõ lecet súrolva került át a túloldalra.
85. perc: Szaszovszky kezezett a bal oldalon, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült, s mivel ez volt a vasutas játékos második ilyen megrovása, a piros kártya is elõkerült.
93. perc: Kákóczki viharzott el a bal oldalon, majd pompásan adott középre, ahol Egressy tovább pöckölte a labdát keresztbe a kapu elõtt, és berobbanó Szabados a bal kapufától 3 méterre a kapu rövid alsó sarkába kotorta a játékszert, 2-1.

Még fél órával a mérkõzés hivatalos kezdési idõpontja elõtt is pályamunkások tologatták le a pályáról a havat, de a játékteret nem sikerült teljesen megtisztítani, így az elsõ percekben a hófoltokkal is meg kellett ismerkedniük a játékosoknak. A vendégek négy védõvel kezdtek, s ehhez a felálláshoz hamar alkalmazkodott a hazai együttes is: Turóczi a középpályás sor jobb oldaláról elõre húzódott a Kulcsár-Egressy csatárduó mellé, míg Földvári a védõsorból belépett Turóczi helyére. A BVSC négy illetve öt középpályással játszott és csak egy vasutas labdarúgó Kiss I. kapott kizárólagosa támadófeladatot, míg Bajicnak a középpálya és a Kiss I. közötti területet kellett bejátszania, amihez irtózatosan sokat kellett futnia. Ennek azonban meg lett az eredménye, hiszen a nagy diósgyõri nyomás után, amelyek több gólhelyzetet is eredményeztek a második valamire való lehetõségét kihasználta a BVSC. A vendégek mindeközben szervezetten és fegyelmezetten játszottak és játékukkal jóval a közepes felé emelték a mérkõzés színvonalát.
Fordulás után a Diósgyõr hamar ledolgozta hátrányát, a piros-fehérek nagy elánnal támadtak, s jó húzásnak bizonyult Kuttornak az ,,elõléptetése", aki a középpályán tvnt fel a második félidõben, míg Farkas J. hátrébb húzódott. Kuttor számtalanszor szerzett labdát és az õ lelkesedés átragadt a társakra is, akik elveszett labdát nem ismerve robotoltak. Ugyanakkor a BVSC is lelkesen játszott, és így egy jó iramú, hajtós meccset láthatott a publikum. Persze technikai hibák elõfordultak, hiszen a csúszós és az idõközben sártengerré változott talaj néhányszor megtréfálta a játékosokat. A vasutasok nem álltak be védekezni és a gólszerzõ Bajic lecserélése után a friss csatár, Szilágyi szorgoskodott a hazaiak térfelén különösebb eredmény nélkül. A hazaiaknál is történt csere, s ez mint utóbb kiderült döntõen befolyásolta a találkozó kimenetelét. Igaz ehhez több összetevõre is szükség volt: Szaszovszky fölösleges fegyelmezetlenségére, hosszabbításra és nem utolsó sorban arra, hogy a diósgyõri játékosok az utolsó pillanatig higgyenek, bízzanak a gyõzelem megszerzésében.

Varga Sándor búcsúja szépre és ,,hosszúra" sikerült. A játékvezetõ jól vezette a meccset, de a BVSC-sek joggal kérhetnék számon a ,,búcsúzótól", hogy miért hosszabbított öt percet.

TORNYI Barnabás:- Az egyik költõt idézném: ,,Anyám! Nem ilyen lovat akartam." Megküzdöttünk a gyõzelemért, a nehéz pillanatokban sem adták fel a játékosok és így összeségében szépre sikerült az õsz. Az elõzõ két fordulóban több volt a csapatban, de sajnos a játékon kívüli dolgok elvonták a labdarúgók figyelmét. Tudomásul kell venni, hogy kiváló eredmények eléréséhez kiváló feltételek kellenek, mert csakúgy mint a gazdaságban, a profi sportban is csak egy bók létezik: a pénz. Ha a város elengedi a csapat a kezét az baj, ha nem, akkor megígérhetem, hogy a jövõben is hasonló dolgokat fognak tõlünk látni. Köszönöm a szurkolóknak biztatást - mindenkinek, aki az õsz folyamán legalább egyszer megnézett minket.
SÁNDOR István: - Nem játszottunk rosszul, játékosaimat dicséret illeti, véleményem szerint megérdemeltük volna a döntetlent.